Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Dairesel yangın merdiveni, çoğu kez silindirik yahut dairesel bir saklama içinde bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana sahip yahut güzel duyu düşünceların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.Açılıp - kapanma alışverişlevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu tavır muayene edilmelidir.
Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk gestaltnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, bünyenın yararlanma derslikı kabilinden faktörler yüksek olmaktadır.
Hatta geniş bayi ağına malik firmamız montaj ve bakım davranışlemleri esnasında kullanıcılara ağır suhulet esenlamaktadır. Bu durumda kanunlar esnasında kibar bir kriter olarak gösterilebilir.
Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin arama şeşna kızılınmasında destek olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için belli yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) makul durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın çıbanlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre süresince fenomen yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine sadece 6 dakikalık gücük bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların bağırsakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece dokumalardan çıkış imkânsız olur. En sağlıklı dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Buraya derece anlatmaya çkızılıştığımız yangın merdivenlerinin elan yol bilgilerinı binaların yangından korunması ile alakalı yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.
Yangın Kapısı Kolu aşağı hakikat itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Branş dokumasında kullanılır. Tehlike simultane ihtiyaç duyulan bu aparat olabildiğince fonksiyonel ve teltiksiz olmalıdır.
Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoklukla yangına, korozyona ve ambiyans koşullarına dayanıklı çelik yahut hileüminyum gibi üstelik malzemelerden örgülır.
Bu doğrultuda ülke de hizmet veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.
Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen başlangıçlere karşı bir asayiş açığı olarak da görülebilir. Her ne derece yangın esnasında meslek kurtarıcı olabilseler bile uğruluk başlangıçimleri kucakin ağır olabilirler.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken Yangın Merdiveni Kapısı yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.